8th Anime Instinct
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

8th Anime Instinct

AcasaCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Cultura japoneza, obiceiuri

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
steve_madass
Kame
Kame
steve_madass

Data de înscriere : 25/02/2008
Varsta : 34

Cultura japoneza, obiceiuri Empty
MesajSubiect: Cultura japoneza, obiceiuri   Cultura japoneza, obiceiuri Icon_minitimeJoi Feb 28, 2008 4:41 pm

De exemplu pe vremuri in japonia singura pedeapsa era moartea si cei de la inchisoare nu asteptau sa fie eliberati ci doar "stateau la rand" sa moara intro zi... severa traditie Neutral ... Very Happy daca mai stiti ceva postati ca sa poata citi toata lumea interesata
Sus In jos
Zbengosu
Sakura
Sakura
Zbengosu

Localizare : Timisoara

MesajSubiect: Japonia- Cultura nipona   Cultura japoneza, obiceiuri Icon_minitimeVin Feb 29, 2008 1:11 am

Japonia si-a dezvoltat o cultura distincta. Povestile nemuritare ale Genji-ului ale doamnei Murasaki scrise la inceputul secolului al XI-lea alcatuiesc cel mai cunoscut prim roman din lume. Civilizatia japoneza a inflorit si a redefinit un nou interes si o implicare emotionala deosebita pentru arte. Artele traditionale japoneze includ ikebana, origami, ukiyo-e, mestesugarit (papusi), poezie, spectacole (bunraku, dans, kabuki, noh, rakugo), tradititii ( jocuri, onsen, sento, ceremonia ceaiului, budo, architectura, gradinarit, sabii) si arta culinara.
Sus In jos
Zbengosu
Sakura
Sakura
Zbengosu

Localizare : Timisoara

MesajSubiect: Re: Cultura japoneza, obiceiuri   Cultura japoneza, obiceiuri Icon_minitimeVin Feb 29, 2008 1:12 am

Kimono-ul si yukata sunt hainele japoneze traditionale.
Kimonoul este facut din matase si este de obicei foarte scump. In zilele noastre, el se poarta la ocazii traditionale, cum ar fi funeralii, nunti sau ceremonii ale ceaiului. Foarte rar putem observa kimonoul in tinuta zilnica.
Kimonourile difera in ceea ce priveste stilul si culoarea in functie de ocazia pentru care este purtat, varsta, statut (persoana necasatorita/casatorita) si persoana. Pentru a imbraca un kimono este nevoie de anumiti pasi. Mai ales cureaua (obi) este dificil de pus, de aceea multe persoane au nevoie de ajutor. Un kimono cere o coafura adecvata, pantofi traditionali, sosete, lenjerie intima si o gentuta pentru femei.
Yukata, pe cealalta parte, este mai mult un articol de imbracaminte informal. Poate fi purtata chiar si fara lenjerie intima si este foarte comfortabila in zilele calde de vara sau dupa o baie fierbinte. Yukata este relativ ieftina si este facuta din bumbac. Daca vei sta la un ryokan, vei primi o yukata.

Cultura japoneza, obiceiuri KimonoKimono Femei
Cultura japoneza, obiceiuri Yukata600Yukata Femei
Cultura japoneza, obiceiuri Man-yukataYukata Barbati
Sus In jos
arkivasha
Sakura
Sakura
arkivasha

Data de înscriere : 19/02/2008

MesajSubiect: Re: Cultura japoneza, obiceiuri   Cultura japoneza, obiceiuri Icon_minitimeMar Mar 04, 2008 10:31 pm

ma bucur ca ati deschis subiectul asta.anul trecut am participat la un curs de japoneza la faculta.cea mai tare faza a fost "zilele culturii japoneze" in care te puteai inscrie la diferite activitati si te invatau lucruri ca: ikebana,origami,sodo(caligrafie) si cum sa imbraci o yucata.la sfarsit a fost o demonstratie de ceremonie a ceaiului Twisted Evil in orice caz ne-am distrat si daca anul acesta se mai tine propun sa mergem.nu se tine doar in Timisoara,din cate stiu eu a fost si in Arad si bineinteles ca si in Bucuresti.a,si cel mai important e ca totul era pe gratis Very Happy Razz
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cultura japoneza, obiceiuri   Cultura japoneza, obiceiuri Icon_minitime

Sus In jos

Cultura japoneza, obiceiuri
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Mancare Japoneza

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
8th Anime Instinct :: JAPANESE CULTURE :: Cultura Japoneza-
Mergi direct la: