1. Naruto, Naruto Shippuden - e clar toata lumea il stie si poate ca pare un anime comercial dar eu nu am cum sa nu-l ador.Ma regasesc de
multe ori in Naruto(la o alta scara evident:) ).Zapaceala si agitatia lui ma caracterizeaza si la fel de mult curajul si
faptul ca ma bazez pe instinct si pe sentiment mai mult decat pe ratiune si gandire.Nu am putut citi manga-ul pentru ca
nu suport spoilerele.Cu toate ca pare de multe ori ca deviaza de la subiect, acest anime te captiveaza si astepti cu
nerabdare sa apara urmatorul episod.De soundtrack nici nu mai vorbesc...cu o melodie precum No Regret Life nu poti decat
sa adori anime-ul acesta. NOTA 10+.
2. Death Note - fara doar si poate unul dintre cele mai geniale anime-uri facute vreodata.Cu toate ca numarul de episoade
e mic actiunea te captiveaza in fiecare dintre ele.Aceasta lupta intre genii vorbeste de la sine.Sincer sunt sustinatorul
lui Light chiar daca el era personajul negativ.Ii admir pasiunea de a schimba ceva in lumea asta cu toate ca s-a dus prea
departe.Storyline de nota 10.Grafica nu imi place in mod special dar na e doar un gust:).Oricum Top Ranking.
3.Dragon Ball, Dragon Ball Z - Motivul declansator a pasiunii mele pentru anime.Parerea mea...cine nu a vazut Dragon Ball
nu a trait esenta animeului.E inca un incepator.Ma rog poate sunt putin extremist dar eu asa cred.Acest anime are de toate:
actiune, aventura, comedie, descoperiri socante, chiar si romantism.Nu mai trebuie sa va dau motive sa-l vedeti...
WATCH IT!!!
)
4.DNAngel - Cand cautati ceva diferit cu cel mai genial soundtrack dintre toate DNAngel este solutia. Storyline nu e cine
stie ce.Adica in aparenta poveste principala se ascunde alta ceea ce da farmecul animeului.Poate pare copilaros la inceput
dar iti va fura inima dupa un timp.Din pacate e prea scurt pentru gustul meu.(Imi plac animeurile lungi pentru ca nu
suport sa se termine ceva...tot timpul imi inspira nostalgie)
5.Full Metal Alchemist - Nu mai am ce adauga.Anzai a zis tot ce trebuie.In plus si pe mine ma intereseaza tot ce e legat
de alchemy si mi se pare o stiinta extrem de interesanta.Merita sa vedeti anime-ul acesta si sa nu uitati de film care e
continuarea povestii din Anime.
Sorry ca nu ma pot limita la doar 5 anime dar I love them to much:)).
6.Code Geass - Un anime care aproape se ridica la nivelul Death Note.Lupta intre genii se duce de data asta pe Mechs giganti
intr-o lume condusa intr-un mod neagreat de majoritatea locuitorilor ei.Evident ca Japonia e tara unde are loc "marea
revolutie".Dar nu va zic prea multe, descoperiti singuri si va merita suta la suta.
7.Bleach - Un anime destul de clasic dar evolutia incontinua a personajelor nu poate sa nu te capteze in povestea acestui
anime unde creatorul face din rai o ierarhie foarte stricta si subliniaza ideea ca ce faci in viata iti va afecta viata
de dupa moarte.Si faptul ca Ichigo(protagonistul) ii sparge pe toti e cool:)).
8.Rurouni Kenshin - Samurai.Razboaie.Un trecut sumbru.Un om care cauta schimbarea.Grafica geniala si storyline greu de
egalat.
9.Claymore - Daca iti place masacrul iti place Claymore.Mult sange, multe sabii si cel mai tare: femei frumoase care fac
toate astea.Ceea ce demonstreaza inca o data cat de periculoase sunt femeile:)).
10.Elfen Lied - Un anime scurt...dar tulburator. Mai mult decat genial nu pot sa spun.Psihologic,crime,gelozie.Tot pachetul.
Dar prea scurt.